Merhaba

Hep yazdım ben, herşeyi yazdım, kimi zaman küçük not kağıtlarına, kimi zaman defterlerimin arka sayfalarına, kimi zaman telefonumdaki not defterime, bazense sadece kafama...

Birikti kelimelerim, paylaşmak istediklerim, birilerine anlatsam acaba dinlerler mi beni diye merak ettim.

Evet, başladım ve devam edeceğim. Kimse okumasa da ben yazacağım, hayalimin peşini bırakmayacağım.

Ama tesadüf eseri geldiyseniz, hele bir de beni tanımıyorsanız mutlaka bir ses verin, orada birilerinin olduğunu bilmek, okunduğumu hissetmek çok keyifli olur...

BBO



Mutlu yillar banaaaa

30’lardan 40’lara sevgilerle


Sevgili 40, 
Hoşgeldin sefa geldin, hiç ironi yapmıyoruz, gelmene çok sevindik, dürüst olmak gerekirse son senemiz pek kolay geçmedi, hadi daha da dürüst olalım ömrü hayatımızın en zor senesiydi, bu nedenle seni gördüğümüze ve nihayet devir yapacak olduğumuza pek bir mesuduz. Bu da sana 30’lardan ilk hediyemiz olsun, umuyoruz senin hayatını kolaylaştırdık.

İlk olarak sana sağlıklı bir beden hediye ediyoruz, miras aldığımız bedene 10 sene boyunca ufak tefek saçmalamaları saymazsak, elimizden geldiğince iyi baktık, kendimize dikkat ettik, kontrollerimizi yaptırdık, sağlıklı yedik içtik, hareketi hiç eksik etmedik, kendimizi keşfettik, şimdi sıra sende, lütfen aldığın gibi muhafaza et, malum tik tak artık lehimize çalışmıyor. 

O kolay siz ruhsal sağlıktan bahis edin dersen, bu konuda da fena değildik. Daha mutlu, daha sakin, daha olgun bir Burçe sana hediyemizdir. Tabii kendi çapında, oyle beklentini çok yüksek tutma, sonuçta bir natura var, hala kızdığında etrafında olmak istemeyiz, huysuz günlerini görmezden geliriz, takıntılarına tebessüm etmeye çalışırız, dengeyi kaybetti mi sakince dönmesini bekleriz, ama bu ne ki sen 30’u görseydin buna şükür derdin.

Biz bu 10 seneyi nasıl hasarsız atlattık dersen gelelim bir diğer hediyemize, birbirinden farklı ve değerli dostlar devir almıştık 20’lerden hepsini özenle koruduk, birlikte büyüdük, geliştik bir de üstüne 2-3 tane de yeni ama ömürlük dostlar ekledik, ki paha biçilemez biliyorsun. Bu dostlar sayesinde akışkandı günlerimiz, hafifledi dertlerimiz, katlandı sevinçlerimiz, açıldı zihinlerimiz, seninki de öyle olacaktir eminim. Sen de onlara canının içi gibi bak, işin kolay degil, araya mesafeler girdi ama sen yaparsın, sana güveniyoruz, hele becerip de 1-2 yeni kazanımın olursa 50’leri ihya edersin. 

Daha neler var benim için dersen, müzik ekledik bolca içine, hayatına melodi kattık, hayat sıkılmalarını azalttık. Epeyce cesaret koyduk, öz güven koyduk deneyimlerle, başarılar ile, hayal kırıklıkları ile, düştük ama kalktıklar ile pekişen. Dur bak bu çok önemli, hayırı öğrettik, kendine acımasız olmamayı, iç sesini duymayı öğrettik, kendine iyi davranmayı, zaman ayırmayı öğrettik. Aldığı her sağlıklı nefese şükretmeyi, arada unuttuğunda da unuttuğunun farkına varmayı öğrettik. 

Son düzlükte de olsa meditasyon ve yoga kattık hayatına ki bir nebze de olsa yavaşlatmayı başardık, bu nasıl işine yarayacak hayal bile edemezsin, malum bu hızda koşarken, dengede kalmak kolay degil, hala gidecek daha çok yolu var sana da kolay gelsin. 

Biz yeni, dev bir aşkla başladık kendi devrimize, bu 10 yıl süresince geliştirdik, evirdik, çevirdik ve hatta aldık harika bir aile yaptık o aşkdan. Çok özen göstermeye çalıştık, başarabildiğimiz, başaramadığımız zamanlar oldu, olacaktır elbet, her durumda kalbimize, özümüze, kökümüze döndük, ve hep yeniden sevdik, böyle güzel sevildiğimize hep şükür ettik. Kalbini sıcak tuttun mu çözülmeyecek problem yok, gördük.




Tabii sona bıraktık en önemlisini, biz kendisini anne yaptık ki sana bundan büyük bir hediye zaten olamaz, fazla söze gerek yok, seni 40larında çocuk yapmaktan kurtardık, nur topu gibi bir bebek aldık kucağımıza, elimizden geldiğince gözünün içine bakarak yetiştirdiğimiz, bildiğimizce eğittimiz küçük bir hanım hediyemiz sana,  e ben de yaparım bir tane dersen annemizin hep dediği gibi ağanın eli tutulmaz. 




Anne demişken canımız kocaman ailemiz sayesinde zorluklar aşılır, mesafeler kısa, sofralar kalabalık, kahkahalar bol, tasasız anlar günlük oldu. Şükürler olsun ki sana her iki doğal ve eş durumundan edinilmiş ebeveynlerimizi teslim ediyoruz. Gözün gibi bak onlara, aramayı, sormayı, sık sık ziyaret etmeyi, her dertlerini bilmeyi, gerekince uçup gitmeyi sakın ihmal etme. 



Biz bir kere daha anladık ki biz bu dönemde insanın bir kardeşi varsa bu hayatta herşeyi ortaktır onunla, elbiseleri, tokaları, çantaları, sevinçleri, dertleri, gülüşleri, neşeleri. Kardeş kardeşe güçtür her daim, yıllar sonra kardeşinin yanıbaşında olmak da bir diğer hediyemiz olsun sana.

İşte böyle 40’cığım, su gibi aktı geçti 10 sene, keşkelerimiz azınlıkta kaldı, söylemeye değmez, iyi ki’lerimiz içimizi rahatlattı, şükürlerimiz bizi hep mutlu etti, umutlarımız bizi gülümsetti. 

40 yaş kararları alacaksan artık o kadarını sen bilirsin biz karışamayız ama senden tek ricamız aldığına sahip çık, onu olduğundan, gördüğünden, bildiğinden eksik etme, dengesine dikkat et, sürüklenmesine izin verme, gönül gözünü açık tut, özenle taşı 50’lere. 

Bugün 40 olmaktan hoşnutsa bu bizim sayemizde, senden de mutlu bir 50 geçişi bekliyoruz. 




Sevgiler, 
30-39 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder